Најновије вести

Канцеларија за КиМ: О срамној пресуди Ђокићев бранилац сазнао из медија

Одлука такозваног Апелационог суда у Приштини да потврди пресуду Србину из Пећи Зорану Ђокићу, од 12 година затвора за наводни ратни злочин, показује сву острашћеност и једностраност судских инстанци у Приштини.

 

 

О овој срамној пресуди Ђокићев бранилац, кога је ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију, обавештен је из медија, те није добио писану одлуку, што је недопустиво. И из овога произилази да се пресуде Србима доносе према етничком кључу и сврха им је да се криминализује читав један народ и направи вештачки баланс са злочинима такозване ОВК, чијим се лидерима суди у Хагу.

Ђокићев адвокат искористиће могућност ванредног правног лека и поднеће захтев за заштиту законитости, јер су Ђокићу и током самог процеса повређена бројна права, а током суђења ниједан сведок га није препознао као извршиоца.

Оваквим драконским казнама покушава се, не само да се Срби огласе злочинцима, већ и да се сваки потенцијални повратник одврати од доласка на Косово и Метохију и искористи своја права.

Канцеларија за Косово и Метохију наставиће да свим расположивим дипломатским и правним средствима пружа помоћ и подршку свим Србима којима се суди пред судским инстанцама у Приштини и то само зато што носе српско име и презиме, укључујући и случај Зорана Ђокића, наводи се у саопштењу.

Подели на: