Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Одлука тзв. Врховног суда Косова нови доказ пристрасности судских инстанци у Приштини

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је на одлуку такозваног Врховног суда Косова да потврди осуђујућу пресуду Ненаду Арсићу, Србину из Чаглавице, оцењујући да таква одлука представља нови доказ пристрасности судских инстанци из Приштине.

 

“Недопустиво је и срамотно да се Србима на Косову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права”, указали су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Канцеларија наводи да “ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја”.

“С тим у вези, Арсићев одвокат већ припрема жалбу такозваном Уставном суду, такозваног Косова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића”, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подели на: