Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Свакодневно насиље над српским народом, продукт климе коју ствара Куртијев режим

Пуцњава у центру села Доња Битиња у општини Штрпце још једном наглашава страхоту српске свакодневице на Косову и Метохији, где мржња против српског народа и свега што је српско постаје све шире распрострањена, наглашава Канцеларија за КиМ.

 

 

Учинилац овог озбиљног кривичног дела, Албанац из Суве Реке, показао је застрашујући ниво мржње, а чињеница је да се сви индивидуални акти насиља против Срба на Косову и Метохији ослањају на идеолошку матрицу коју из дана у дан креира екстремистички режим Аљбина Куртија у Приштини”,истиче се у саоптшењу.

Наглашено је да се овај инцидент издваја од осталих својом бизарношћу.

,,Будући да је учинилац, осим што је пуцао како би застрашио Србе, у дворишту куће локалног Србина оставио надгробни венац, а онда и мештанима у присуству полиције псовао српску мајку”, наводи Канцеларија.

У саопштењу се истиче да је на Косову и Метохији у току свакодневно етнички мотивисано насиље усмерено против српског народа, у последње време најчешће у виду напада на српску имовину и подсећа да је данас опљачкана кућа породице Јоксимовић, у Радеву крај Липљана.

,,Не може се пренебрегнути чињеница да сви напади јесу симптом антисрпске друштвене климе коју методично ствара Куртијев шовинистички режим.

Уместо тога што Приштина свакодневно Србе третира као бића ниже врсте, потребно је уложити напоре да се посебно у етнички мешовитим срединима на КиМ гради и промовише суживот, међутим тако нешто није могуће очекивати од Куртија и његових идеолошких следбеника”, поручују из Канцеларије за КиМ.

Подели на: