Најновије вести

Кфор: Британски војници патролирају дуж административне линије

Кфор је данас саопштио да британски војници из Стратешких резервних снага НАТО спроводе патроле дуж административне линије између Косова и Метохије и централне Србије, обезбеђујући инжењерске алате за побољшање безбедности у локалној школи.

 

 

У саопштењу објављеном на Фејсбук налогу те мисије се подсећа да је та јединица мобилисана након пораста тензија на Косову и Метохији, “како би се обезбедила способност Кфора да испуни свој мандат, да одржи безбедно окружење за све заједнице”.

„Британски војници из Стратешких резервних снага НАТО спроводе патроле дуж административне линије границе и обезбеђују инжињеријске алате за побољшање безбедности у локалној школи на Косову. Јединица је мобилисана након појачаних тензија на Косову, како би се обезбедила способност Кфора да испуни свој мандат, да одржи безбедно окружење за све заједнице на Косову”, стоји у саопштењу.

Контигент од 200 британских војника, као и 130 војника из Румуније стигао је 6. октобра на КиМ како би појачало мисију Кфора након догађаја у Бањској на северу покрајине 24. септембра.

Подели на: