Најновије вести

Кључеви стана за породицу Станковић

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић обишао је данас породицу Станковић из Косовске Митровице, којој је уручио кључеве од стана.

 

Породица Станковић- брачни пар Бојан и Луција, са њиховом ћеркицом, ускоро ће се преселити у стан у улици Лоле Рибара.

“Хвала пуно господину Спирићу, Привременом органу, Центру за социјални рад што су нам омогућили да након толико година добијемо стан. Ја сам у Мит5ровици скоро 8 година, мој супруг је у овом стану скоро 18 година. Имамо ћеркицу од пет година. Немам шта ја ту пуно да кажем сем хвала вам пуно” рекла је Луција Станковић, која је у наш град стигла из Сомбора..

Директор Центра за социјални рад у Косовској Митровици Дејан Ђиновић рекао је да је ова породица имала доста проблема и да је прави потез што су са Привременим органом, унели радост у овај дом.

„Ову породицу живот није мазио. Имали су проблема и материјалних и здравствених. Расељени су из јужног дела Косовске Митровице. На предлог локалне самоуправе донели смо одлуку да им уручимо кључеве стана. Желим им здравља и среће. Ми ћемо наставити да помажемо наше грађане у складу са законском регулативом и наравно, уз помоћ државе Србије“ рекао је Ђиновић.

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је овом приликом да особе са инвалидитетом морају да буду збринуте на адекватан начин.

„Породица Станковић је била истрајна и поред свих недаћа и проблема са којима су се суочавали. Држава Србија наставља пуним интензитетом да помаже“, поручио је Спирић.

Након обиласка породице, Станковић, у Општини Косовска Митровица,почео је Дан отворених врата. Председник ове Опшптине каже да се сваког четвртка среће са грађанима и да се грађани најчешће обраћају због незапосленост, стамбене незбринутости и помоћи неопходне за лечење.

Подели на: