Најновије вести

Кнежевић: Учинићу све да Црна Гора повуче признање Косова

Уколико будем био у прилици да имам власт, учинићу све да Црна Гора спере тамну мрљу са образа и повуче одлуку о признавању лажне државе Косово, каже лидер Демократског фронта Милан Кнежевић за Вечерње новости. Према његовим речима, признавање Косова је најсрамнија одлука у историји Црне Горе, којој се противи 85 одсто грађана.

 

“Ако су признања повукле Папуа Нова Гвинеја или Каледонија, ваљда имамо већу одговорност, да из леђа рањеног брата извадимо наш нож, ако већ не желимо да га бранимо заборављајући да смо браћа“, рекао је Кнежевић.
Говорећи о информацијама да се на њега спрема атентат и да је за ликвидацију новац, наводно, дат Албанцу Фљориму Ејупију, Кнежевић каже да нема право на страх.
“Сумње ко су могући политички налогодавци поверио сам браћи и они ће, у случају атака, имати обавезу да се освете по старом обичају – глава за главу. Као што су се и наши ђедови за убијеног братственика осветили Турцима у Скадру“, рекао је Кнежевић.
Када је у питању споран Закон о слободи вероисповести и литијама које се у Црној Гори организују против тог закона, Кнежевић наводи да више до 30 одсто гласача владајућег ДПС-а не подржава тај закон и на изборима неће гласати за ту странку, посебно након прогона свештенства и верника.
Према његовом мишљењу митрополит Амфилохије је најпозванији да буде на челу литија, а спекулације да он преговара са Милом Ђукановићем о преузимању црногорске цркве, долазе, како каже, од агената државне безбедности.
“Такозвана Црногорска православна цква формирана је у станици милиције на Цетињу, и у својој фарсичности се трагикомично батрга скоро две деценије, непризната и проклета од свих помесних цркава. Спекулације се појачавају како би покушали да откажу литије и лажима о наводоном сукобу са владиком Јоаникијем ослабе позицију СПЦ. За вернике не постоје дилеме, наш поглавар је патријар Иринеј, а Митрополија црногорско-приморска један од темеља СПЦ, који морамо одбранити“, рекао је Кнежевић.
Он је похвалио администрацију америчког председника Доналда Трампа, јер су, како је навео, извршили кључни притисак на власти у Подгорици да представници СПЦ буду ослобођени.
“Са Западом и Истоком желимо партнерство. Нико не планира да укине црногорску независност, изазива сукобе… Црна Гора је наша колико и њихова. Али, градити будућност на антисрпству и прогону је неприхватљиво. Тробојка има историјско и уставно утемељење и не може бити опасност. Залагаћу се за референдум како би сви слободно исказали став коју химну и заставу доживаљавају као своју“, рекао је Кнежевић у интервју за Вечерење новости.

Подели на: