Најновије вести

Књижевна манифестација “Григорије Божовић” у наредна два дана на КиМ

Књижевна манифестација „Григорије Божовић“, чији је организатор Књижевно друштво Косова и Метохије, ове године биће одржана у Звечану, Зубином Потоку и Косовској Митровици 24. и 25. јула.

 

Годишња књижевна награда „Григорије Божовић“ традиционално ће бити додељена у манастиру Девина вода 24. јула 2019. у 10 часова. Лауреат је ове године професор Филозофског факултета у Косовској Митровици др Драгомир Костић.

Том приликом биће додељена и награда „Велика грамата“ која ће ове године припасти београдским књижевницима, академику Адаму Пуслојићу и Браниславу Вељковићу. У част добитника у порти манастира наступиће Црквени хор „Бранислав Нушић“ из Косовске Митровице.

Сутра од 19 часова, у Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку биће одржано књижевно вече у оквиру којег ће, поред добитника нагарада, бити присутни и писци из Србије, али и њихове колеге из Аустрије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, између осталих Александар Лаковић, Љиљана Браловић, Александар Чотрић, Бећир Вуковић, Срђан Мијалковић, Дејан Мастиловић, Сузана Мицевска, Петко Шипинкаровски, Благоје Савић, Живојин Ракочевић, Ђорђе Јевтић.

Књижевни програм посвећен добитницима награда „Григорије Божовић“ и „Велика грамата“ одржаће се у четвртак, 25. јула 2019. године, у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици. Почетак програма заказан је за 19 часова.

Улаз на све програме у оквиру књижевне манифестације „Григорије Божовић“ је слободан.

Подели на: