Најновије вести

Комад инспирисан животом Коко Шанел

У Дому културе у Зубином Потоку одржана је представа „Мала црна хаљина“. У главној улози су глумице Рада Ђуричин и Вјера Мујовић, које оживљавају лик славне креаторке Коко Шанел.

Представа „Мала црна хаљина“, инспирисана животом славне креаторке Коко Шанел, ауторке, драмске уметнице Вјере Мујовић која је са Радом Ђуричин и носилац главне улоге, одржана је у Дому културе “Стари Колашин” у Зубином Потоку.
У главној улози нашле су се глумице Рада Ђуричин и Вјера Мујовић, које оживљавају детињство, љубави, борбу, чежње и стремљења комплексне личности каква је била Шанел. Лик Коко Шанел представљен је као двострук: баш као што је лого њеног бренда састављен од једног правилног и једног наопаког латиничног слова Ц, која се укрштају. Окосницу ове драме представља суочавање човека са самим собом, са прошлошћу, истином и лажима, са оним што мислимо да је истина, суочавање са бескрајном усамљеношћу и изгубљеном љубављу. У време великих светских превирања, ратова, револуција, борби за социјалну једнакост, Шанел је ослободила жену корсета, скратила хаљине и високе потпетице – да би жена могла да ради и одлучује о својој судбини. Ово је комад и о усамљености и вечном трагању за љубављу.
“О Коко Шанел се пуно зна, али њен живот и дан данас не престаје да интригира јавност. О њој је направљено шест играних филмова, небројено мјузикала и представа у свету, балет у Салцбургу, монодрама Васиљева у Москви… Код нас, до сада, нико се није бавио ликом Коко Шанел. Наша представа Мала црна хаљина је омаж Коко Шанел”, каже глумица и аутор ове драме Вјера Мујовић.
Ауторски тим представе истиче и то да, иако се представа бави француском легендом и француским духом, она заправо слави и српску креативност и занате. У представи нису кориштене копије костима Шанел, већ их је креирао Игор Тодоровић, инспирисан моделима и духом Коко Шанел. Аутентичну музику компоновао је композитор Раде Радивојевић. Шешири, рукавице и ципеле су, такође, израђени у Србији – шешири Ерцеговац и Евица Милованов.
С.Ђ.

 

Подели на: