Најновије вести

Конкуришите за најлепшу причу у дијалекту

Друштво за српски језик и књижевност „Старо Косово“ у Штрпцу

 

 

Конкурс траје од 17. маја до 15. јуна. Приче дужине до 5 куцаних страна треба да буду написане у призренско-тимочком дијалекту. На конкурс се могу пријавити сви ученици основних и средњих школа са Косова и Метохије који припадају призренско-тимочкој области

Друштво за српски језик и књижевност „Старо Косово“ у Штрпцу уз подршку Института за српски језик САНУ, Привременог органа општине Штрпце, Дома културе „Свети Сава“ и издавачких кућа „Прометеј“ из Новог Сада и „Клетт“ из Београда, расписало је конкурс за најлепшу причу на призренско-тимочком дијалекту под називом „Тој ти викам“. Конкурс је отворен од 17. маја до 15. јуна.

На конкурс се могу пријавити сви ученици основних и средњих школа са простора Косова и Метохије који припадају призренско-тимочкој области. Радови дужине до пет (5) куцаних страна слати на следеће мејл-адресе: – ученици основних школа: тојтивикам.ос@yахоо.цом; -ученици средњих школа: тојтивикамсс@yахоо.цом. Уз рад који се доставља обавезно навести име и презиме, разред, назив школе, број телефона и адресу.

С.Ђ.

Подели на: