Најновије вести

Косовска полиција потврдила хапшење, Српска листа осуђује наставак репресије Приштине

Косовска полиција је у редовном извештају известила да је на “основу списа предмета, изјава сведока, оперативних информација” ухапсила осумњиченог мушкарца српке националности под сумњом да је исти “умешан у наведеном случају”, а да се ради о ратном злочину над цивилним становништвом.

 

Полиција не наводи иницијале ухапшеног. У полицијском извештају стоји да је у питању “Вучитрн 1999” и да је по налогу специјалног тужиоца лице задржано.

Српска листа најоштрије осуђује наставак репресије диктаторског, антисрпског режима Аљбина Куртија, који је без икаквих доказа ухапсио Слађана Трајковића и оптужио за ратни злочин.

У издатом саопштењу истичу да је очигледна намера да се још један Србин отме од својих најближих а Срби застраше кроз институционално насиље, што се огледа у чињеници да је Слађан Трајковић више од 8 година био косовски полицајац, који на северу Косова и Метохије живи дуже од 20 година, и да се неко тек сад сетио, када је напустио косовску полицију, да га оптужи за ратни злочин.

“Ово неосновано хапшење је још један корак ка дестабилизацији прилика и део плана Аљбина Куртија да настави са репресијом и прогоном Срба са својих огњишта.
Очигледно је да међународна заједница ћутећи посматра континуирану дискриминацију српског народа и гажење основних људских права, али нас то неће поколебати да престанемо да се боримо за наша права”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Јована Цветнић

Подели на: