понедељак, 16. маја 2022. | 17:05
Најновије вести

Козарев: Трајковић шири исте лажи као и Албанци из Приштине

Члан Главног одбора СНС Душан Козарев изјавио је данас да лидер опозиционог Савеза за Косово Рада Трајковић шири исте лажи о руском хуманитарном центру као политичари из Приштине и настоји да наруши међународну позицију Србије.

 

Козарев оцењује да Трајковић, наступајући као “фанатични евроатлантиста и русофоб”, очигледно покушава да заради још неки страни грант за антисрпско деловање.

“Занимљиво је да Ђиласова Рада Трајковић шири исту лаж о руском хуманитарном центру као и албански политичари у Приштини, и све то чини са циљем да наруши међународну позицију Србије у Европи и на Западу”, навео је Козаров у писаној изјави.

Он је истакао да је Србија поносна на добре односе са свим земљама света и задржава право да буде војно неутрална и да не припада ниједном војном блоку или савезу.

“И то је право себи обезбедила озбиљношћу и одговорношћу у решавању глобалних и регионалних изазова”, рекао је Козарев, који је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Трајковић је на Твитеру написала да је политика председника Александра Вучића политика слабљења и дестабилизације Србије.

“Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у де фацто руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене цланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме це се даље парчати Србија”, написала је Трајковић.

Подели на: