Најновије вести

КПС упао у експозитуре Поштанске штедионице на северу КиМ

Припадници косовске полиције упали су и блокирали експозитуре Поштанске штедионице у у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.
Координисана акција косовске полиције и упади у експозитуре Поштанске штедионице почели су истовремено око 15 сати у све четри општине на северу Косова и Метохије док су грађани у том тренутку покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга примања.
Испред филијала су постављене жуте траке, Припадници косовске полиције су упали и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици, са које је уклоњена и табла.
У косовској полицији су медијима потврдили да је акција покренута око 15 часова након информација о наводно нелегалном пословању.
Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да се акција одвија уз одобрење тужиоца, те да проверавају просторије Поштанске штедионице, заједно са пореским инспекторима.
Огласио се и приштински министар унутрашњих послова Џељаљ Свећља, уз изјаву да је затворено шест пословница Поштанске ђтедионице коју назива такозваном и нелегалне финансијске институције Србије које , како је рекао “нелегално послују” у оквиру Косова.
„Косовска полиција у сарадњи са Пореском управом Косова, у четири општине на Северу Косова, данас је извршила акцију контролу и затварање шест јединица такозване Поштанске штедионице (Банка Поштанска Штедионица) као нелегалне финансијске институције Србије у Републици Косово“, рекао је Џељаљ Свећља.

Подели на: