Најновије вести

“Краљевина Србија” помогла Србе на Косову и Метохији

Удружење “Краљевина Србија”, највећа невладина организација у земљи, која ради под покровитељством ЊКВ Престолонаследника Александра, десети пут је било у хуманитарној мисији на Косову и Метохији.

 

Делегација је 17, 18. и 19. августа 2019. Посетила највеће светиње јужне српске покрајине и допремила помоћ нашем народу који у тешким условима живи у енклавама.

За врло кратко време, уз огромну помоћ и велику подршку Фондације Принцезе Катарине и Лајфлајн Чикаго, обезбеђен је нови контигент помоћи. Настављена је одлична сарадња са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије, без чије помоћи не би могла да се реализује ова хуманитарна мисија.

Ова активност реализована је и уз асистенцију хуманитарне организације “Косовско Поморавље“.

Хуманитарна помоћ, коју је добило 5 социјално најугроженијих породица – Казић из Ораховца, Стојковић из Партеша, Симић из Пасјана, као и породице Анђелковић и Симић из Будрига, састоји се од неопходне беле технике, прехрамбених и кућних производа, те школског прибора и играчака за 16-оро деце из ових породица.

У делегацији увек буду нови људи који нису имали прилику да доживе јужну покрајину. Након пута, након додира са вековима, вером, историјом, културом и традицијом нашег народа, они постају брана његовом нестајању из наше колективне свести, где је присутно више од шест векова – Док је тамо, живеће и нада!

Делегација је посетила манастире Гориоч код Истока, Пећку Патријаршију, Високе Дечане, светиње Велике Хоче, Свете Архангеле, Богородицу Љевишку, храм Светог Ђорђа, Богословију и град Призрен, манастире Драганац, Грачаницу и Бањску, као и Косовску Митровицу.

Подели на: