петак, 10. фебруара 2023. | 08:30
Најновије вести

Кривична пријава против Николе Рашића

Настављени протести у Грачаници

 

Другови и родитељи младића који су у притвору због туче у Лапљем Селу наставили су да се окупљају испред полицијске станице у Грачаници захтевајући укидање или ублажавање казни за своје пријатеље и децу, јер сматрају да су казне престроге. Окупљени су носили транспаренте и скандирали “Нећемо политику”, “Пустите нам браћу”, ”Нисте сами”, ”Правда за браћу”.

Адвокат Јована Филиповић саопштила је новинарима да је против Николе Рашића поднета кривична пријава због наношења тешких телеснихповреда малолетном И.М. чији је она адвокат.

– Малолетни И.М. није у поступку пред судом у Грачаници, већ је у поступку пред судом у Приштини. Његов случај је издвојен. Иако се туча догодила 22. фебруара, ми смо тек данас сазнали да је И.М. осумњичено лице. Успели смо након више покушаја да ступимо у контакт са истражним полицајцем у овом предмету, да разговарамо и обавестимо га да И.М. стижу претеће поруке на Инстаграму.  Не можемо, за сада, сигурно да тврдимо од кога. И. М. је лице које није учествовало у овој тучи и у наношењу повреда Николи Рашићу, тако да није одговоран за његове повреде, нагласила је адвокат Јована Филиповић и додала да је важно да се пажња усмери на тужилаштво, да ће надлежни органи утврдити колика је чија кривица а не политичке партије.

Према њеним сазнањима још увек нису пристигле све жалбе у овом поступку. Како је објаснила, тужбе стижу најпре у Основни, а онда се прослеђују Апелационом суду, али од стране неких бранилаца тужбе још увек нису пристигле основном суду.

-Могуће је да су неке жалбе послате путем поште, па да због тога још увек нису пристигле. Предмет је и даље пред судом у Грачаници, тек по прослеђивању Апелационом суду, суд може да донесе своју одлуку, рекла је Филиповићева.

Протести поводом овог случаја биће настављени и наредних дана.

М.Ч.

Подели на: