Најновије вести

Курти: Првог августа почиње примена одлуке о српским документима

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић сазвао је за 14 сати ванредну конференцију за новинаре након најаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да ће од понедељка почети примена одлуке о српским документима и таблицама. Курти је поново позвао Србе на пререгистрацију аутомобила и објавио да су надлежне институције извршиле неопходне правне и логистичке припреме.

 

 

Аљбин Курти се на српском језику обратио Србима на Косову и Метохији поводом одлуке владе у Приштини да од 1. августа издаје потврде за грађане који поседују документа Србије и да почне пререгистрација аутомобила са српским таблицама.

Курти је у видео обраћању објављеном на свом Фејсбук профилу рекао да су надлежне институције извршиле неопходне правне и логистичке припреме и да ће помоћи Србима на КиМ у процесу пререгистрације.

Поручио је Србима да потез Приштине швате као заштиту њихових права.

“Ово што ми почињемо од првог августа, Србија је почела да спроводи пре 11 година”, рекао је Курти и затражио од грађана поверење и вољу да се заврши процес регистрације.

Београд се противи одлуци Приштине о српским регистарским ознакама и личним картама. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић оценио је да је то директан удар на све Србе и јужно и северно од Ибра.

Подели на: