Најновије вести

Курти: Са Вучићем о будућем дијалогу, нема наставка претходног

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је да ће се овог месеца састати са председником Александром Вучићем како би разговарао “о предстојећем, а не о наставку претходног дијалога”.

 

 

Аљбин Курти је рекао да је то први састанак и да “можемо да видимо шта би могло да буде следеће поглавље дијалога. То је састанак за следећи дијалог, али није наставак претходног дијалога”.

Курти је то рекао после састанка са Вјосом Османи, са којом је разговарао о датуму локалних избора.

Пренео је да се до сада састао са двојицом од тројице лидера опозиционих партија и да ће у контексту дијалога имати расправу у скупштини у вези са тренутним стањем у досадашњем процесу дијалога, да виде где су у погледу претходних споразума, њихове примене и утицаја, преносе медији на албанском.

“У међувремену, састанак који ће се одржати у Бриселу није састанак за наставак дијалога. То је први састанак на којем се први пут очекује да се суочим са председником Србије са којим се никада у животу нисам срео, ако изузмемо сто са преко 30 људи у фебруару 2020. године на Конференцији о безбедности која се традиционално одржава у Минхену”, рекао је Курти.

Подели на: