Најновије вести

Куртијева полиција претукла двоје деце у Житковцу

Припадници Куртијеве полиције Росу вечерас су у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје деце, К. Р. (15) и Д. Р. (17).

 

ни су их присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.

Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени одмах у КБЦ Косовска Митровица, на одељење хирургије где им се указује сва неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, од ултразвука, рендгена, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке.

Сада је јасно шта Куртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на северу Косова и Метохије. Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Косову и Метохији.

Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Курти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Куртијевог терора.

Очекујено хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца, јер док Срби невини страдају у Куртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема казњавања починилаца.

Једно је извесно – док год је Куртијева полиција на северу КиМ, дотле неће бити ни мира ни безбедности за Србе а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан.

Подели на: