Најновије вести

Лајчак: Није право време да се отвори мост преко Ибра

Није право време да се главни мост у Косовској Митровици преко реке Ибар пусти у саобраћај, рекао је специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

 

 

Реагујући на захтев Скупштине општине Северна Митровица да се поново у саобраћај пусти мост који спаја северни део Митровице са јужним, Лајчак је упозорио да би то могло да изазове још једну кризу.

Навео је да атмосфера “очигледно није добра за то” и да се ”црвене линије морају поштовати”.

Лајчак је са “Делфи форума” у Грчкој поручио и да је договор из Охрида права платформа и “двострука победа” јер, како је рекао, има много користи за обе стране.

Одборници Скупштине општине северног дела Косовске Митровице донели су одлуку да се пошаље “захтев о омогућавању слободе кретања за аутомобиле на главном мосту на Ибру”.

Иницијатива да се отвори митровачки главни мост захтев је одборнице из партије Покрета Самоопредељење Аиде Ферати, која је истакла да захтев треба проследити Косовској полицији, Кејфору, Еулексу и осталим међународним организацијама и надлежним органима.

Између јужног и северног дела Косовске Митровице постоји неколико мостова који су функционални и саобраћај се преко њих одвија потпуно нормално.

Подели на: