Најновије вести

Лајчак поздравио подршку дијалогу опозиције у Приштини

Представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, састао се данас, другог дана посете Приштини, са руководством главних опозиционих партија Албанаца и представио им извештај о стању дијалога.

 

 

Лајчак је у објави на Твитеру истакао да поздравља “њихову снажну подршку дијалогу Београда и Приштине”.

“Другог дана на Косову, састао сам се са руководством главних опозиционих партија косовских Албанаца да бих изнео извештај о стању дијалога и чуо њихова мишљења и оцене. Поздрављам њихову снажну подршку дијалогу”, написао је Лајчак.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине јуче се састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, са којим је разговарао о дијалогу у Бриселу и мапи пута за примену споразума о енергетици из 2013. и 2015. године, преносе приштински медији.

Како је саопштила Канцеларија ЕУ у Приштини, Лајчак током боравка у покрајини планира да посети Призрен и север КиМ.

Лајчак ће од сутра боравити у тродневној посети Београду, током посете које ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем, као и са лидерима парламентарне опозиције и представницима међународне заједнице у Србији, наводи се у саопштењу.

Подели на: