Најновије вести

Лајчак задовољан што је Приштина прихватила предлог, најавио наставак разговора

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је, након разговора у Београду и Приштини да му је драго да је Приштина “у принципу прихватила предлог ЕУ” и најавио наставак разговора на састанку на виском нивоу.

 

 

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је након разговора са председником Србије Александром Вучићем у Београду и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем да му је драго да је Приштина “у принципу прихватила предлог ЕУ” и најавио наставак разговора на састанку на виском нивоу.

“Отпутовао сам у Приштину да се састанем са премијером Аљбином Куртијем и замеником премијера Бесником Бисљимијем и у Београд, где сам се састао са председником Србије Александром Вучићем и Петром Петковићем. Драго ми је да је и Косово у принципу прихватило предлог ЕУ. Наставићемо наше разговоре на састанку на високом нивоу”, објавио је Лајчак данас на Твитеру.

Лајчак се синоћ у Београду састао са председником Србије Александром Вучићем, а претходно је у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Председник Вучић је саопштио да је са Лајчаком имао отворен и пријатељски разговор.

“Отворен и пријатељски разговор са Мирославом Лајчаком. Када кажем отворен, то стварно мислим. Разумели сте ме све. Живела Србија”, написао је Вучић на Инстаграм профилу.

Курти је јуче после састанка са Лајчаком рекао да Приштина прихвата предлог ЕУ за нормализацију односа са Београдом.

Подели на: