субота, 18. септембра 2021. | 22:18

Лавров: Приштина се отргла контроли својих заштитника

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио је да су западни заштитници дали представницима Приштине утисак некажњивости, а они су се отргли контроли “оних који су се претварали да их контролишу”.

 

“У ствари, они никада никога нису слушали. И ЕУ и САД су покушале да их контролишу, али је то довело до жалосних резултата за покровитеље са Запада, што је косовским властима дало осећај некажњивости и попустљивости”, рекао је Лавров у Токију.

Говорећи о понашању косовских власти према руском члану мисије УН на Косову, изјавио је да то ничим не може да буде оправдано и додао да су покушаји Приштине да га лише статуса озбиљно питање на које треба да реагују представници УН.

Према његовим речима, шеф мисије УН на Косову и Метохији Захир Танин је по том питању заузео принципијелан став и неће да охрабрује такво понашање Приштине.

Лавров је навео и да су представници Приштине многе своје обавезе прекршили, а пре свега оне на које су се обавезали још пре четири године, а то је оснивање Заједнице српских општина.

Подели на: