Најновије вести

Лепосавић у обручу

Сви локални путеви који спајају општину Лепосавић са централном Србијом су блокирани

 

 

Административни прелаз Јариње, на подручју општине Лепосавић затворен је од 24.септембра, а ових дана затворени су и сви локални путеви на овом подручју.

Специјална косовска полиција затворила је све прелазе који општину Лепосавић повезују са централном Србијом, тако да су поједина села одсечена, а мештани не могу возилима да изађу из села. Онемогућена је комуникација до урбаних средина како би се снабдели намирницама, лековима и осталим потрепштинама. Реч је углавном о старачким домаћинствима којима је потребна помоћ у сваком погледу, али и о мештанима Лепосавића који су се вратили на дедовину да обрађују своја имања и брину о одржавању кућа.
Затворен је бетонским препрекама, висине око два метра , пут Бело Брдо-Копаоник, пут изнад села Зрносек према Стануловићу, локални пут Лепосавић-Луковска Бања код села Јелакце и локални пут у селу Јошаница, који је даље водио до Рудника Црнац, селу Дубока и Берберишту, а повезивао је и села на подручју општине Нови Пазар.
Административни прелаз Јариње затворен је за улазак на подручје Косова и Метохије од догађаја у Бањској 24. септембра. Може се изаћи са Косова и Метохије на овом прелазу, а за улазак се сада углавном користи прелаз Брњак, који продужава пут до Лепосавића скоро два сата.
Како ће се даље одвијати ситуација остаје да се види, а за сада општина Лепосавић је потпуно у обручу. Највећи проблем је снабдевање трговинских радњи, јер робе понестаје, а недостају млеко и млечни производи којих скоро и да нема.В.В.

Подели на: