Најновије вести

Ликовни радови Наташе Гвоздовић Матовић и Тамаре Пешић

Изложба у Дому културе „Стари Колашин“ у Зубином Потоку

 

Радови младих уметница могу се погледати до 16. априла. Дом културе “Стари Колашин” у оквиру свог ликовног програма организовао је јуче изложбу ликовних радова, Наташе Гвоздовић Матовић и Тамаре Пешић.
Према речима Андријане Живановић, директорке Дома културе у Зубином Потоку, овај дом културе је неко време застао са радом јер су се запослени инфицирали коронавирусом.
Наташа Гвоздовић Матовић, рођена 1992. у Косовској Митровици. Дипломирала је на Факултету уметности у Приштини са привременим седиштем у Звечану 2015. а од 2016. ради на истом факултету као стручни сарадник за ужу уметничку област Графички дизајн. Студент је Докторских академских студија на Универзитету уметности у Београду, на интердисциплинарним студијама, група за дигиталну уметност. Излагала на две самосталне и више групних изложби у земљи и иностранству. Учествовала је на неколико ликовних колонија. Овом приликом је за „Јединство“ изјавила да је за ову изложбу припремила девет радова, односно, девет дигиталних илустрација инспирисаних ликом њене новорођене девојчице. Исто толико радова је припремила и њена колегиница Тамара Пешић. Изложба ће бити отворена до 16. априла ове године.
Тамара Пешић, рођена 1988. Завршила је основне академске и мастер студије 2012. на Факултету примењених уметности у Београду на смеру графички дизајн. Бави се летерингом, графичким дизајном и илустрацијом. Добитница је више награда у земљи и иностранству. Тренутно је докторанд на Факултету примењених уметности у Београду.
С.Ђ.

Подели на: