Најновије вести

Маестрална Тања Бошковић

Видовданске свечаности у Грачаници

Представа ,,Успомене Саре Бернар“, комад о смртности или бесмртности, у режији Сташе Копривице у којој главну улогу игра позната српска глумица Тања Бошковић, одушевила је грачаничку публику. Реч је о дуодрами насталој по комаду ”Мемоари” Џона Марела.
У овој узбудљивој представи, преплићу се у садашњем тренутку велика Сара Бернар, коју тумачи Тања Бошковић и Дејан Ђоновић који у представи игра Жоржа Питуа, секретара Џона Марела. Њих двоје, потпуно различитог карактера, повезује љубав према позоришту.
Редитељка Сташа Копривица истиче да се страх од сопствене смртности најлакше побеђује тако што се потрудиш да, једноставно, постанеш бесмртан.
 -Сара Бернар још за живота осигурала себи ту божанску позицију, али то јој није било довољно. Ваља се припремити за одлазак у вечност, баш као и за сваку другу премијеру представе. Сара је замислила да њена изведба буде веома потресна трагедија, али пошто истовремено мора да се избори са својим прозаичним и тврдоглавим секретаром Жоржом Питуом, некако је испало да су се обоје нашли у комедији. И то – комедији карактера. Док пратимо апсурдни сукоб ова два тако различита, а једнако упорна карактера, присуствујемо причи о једном комплексном, несавршеном и веома напорном пријатељству. Али, на крају крајева, таква и јесу сва права пријатељства. Свака наша животна улога вреди, казала је Копривица о представи.
М.Ч.
Подели на: