Најновије вести

”Мали Јоаким” од 10. до 16. маја

Нове мере одложиле културне догађаје у Грачаници

 

Због најновијих епидемиолошких мера за сузбијање коронаворуса привремених приштинских институција, Дом културе у Грачаници одложио је своје културне догађаје. Према речима Ивана Стојковића из поменуте институције културе, одлагање не значи да се раније најављени догађаји неће одржати.
-Планиране активности се не отказују, само смо их одложили и реализоваће се чим се за то створе услови. Представа ”Деобе” је рађена у копродукцији са три позоришта и морамо да прилагодимо нови термин премијере са свим осталим позориштима. То су поред Приштинског позоришта и Српско народно позориште из Новог Сада и Народно позориште из Ниша. Копродукције су изузетна ствар јер тако долазите до глумаца до којих се иначе теже долази, али је у тим случајевима локистика компликованија, рекао нам је Стојковић и додао:
Посебно нам је жао што смо морали да одложимо позоришни фестивал за децу ”Мали Јоаким”, јер је нама част што смо домаћини једног таквог културног догађаја. Он је померен за термин од 10. до 16. маја. То је јединствена прилика да деца са Косова и Метохије одгледају седам најбољих дечијих представа у прошлој години и надам се да ће се ситуација око коронавируса побољшати и да ћемо реализовати не само поменуто већ и друге планиране културне догађаје.
У Дому културе у Грачаници у току је реновирање Галерије и према речима Стојковића већ се полако креће са припремама за предстојеће Видовданске свечаности.
-Свечаности почињу крајем маја, али ми се технички већ припремао . Радови у нашој галерији су у току и финансира их Арно Гујон преко своје фондације ”Солидарност за Косово”. Тренутно програмски немамо неке активности, али решавамо друге ствари. Желимо да када све ово прође технички будемо што спремнији, рекао нам је Иван Стојковић испред Дома културе.

М.Ч.
Снимио: В .Тодић

Подели на: