среда, 22. фебруара 2023. | 04:38
Најновије вести

Марко Ђурић: Што већи број грађана гласа институције ће бити јаче

Директор Канцеларије за Косово и Метохију и потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић гласао је јутрос у 7 сати у Месној заједници Цветни трг на Врачару.
Ђурић је први предао свој глас, а на бирачко место дошао је у друштву ћерке.

 

Позивам грађане Србије да се масовно одазову на избор за највише државне органе Републике Србије. Данас одлучујемо о будућности Србије у наредних неколико година, о будућности наше деце. Сматрам да је важно да што већи број о томе одлучује, што нас више изађе наше институције биће јаче. Позивам наше грађане да се угледају и на наше сународнике на Косову и Метохији, где ће неки превалити и десетине километара како би гласали. Сви грађанима Србије желим срећу данас”, рекао је Ђурић после гласања.

У Србији су јутрос у седам сати отворена бирачка места за редовне парламентарне, покрајинске и локалне изборе, која ће бити затворена у 20 сати, до када траје и изборна тишина.

Право гласа има 6.584.376 бирача, који могу да гласају на 8.385 бирачких места и опредељивати се између укупно 21 странке, коалиције или листе, којима је за улазак у парламент потребно да пређу цензус од три одсто.

Подели на: