Најновије вести

Мас: Прекрајање граница је опасно, на Косово стиже 100.000 вакцина

Министар спољних послова Немачке Хајко Мас изјавио је да ће током наредних недеља на Косово стићи 100.000 вакцина и додао да је дијалог са Србијом важно питање на европском путу Косва, уз оцену да је тема прекрајања граница опасна за регион.

 

 

Мас је током конференције за медије, након састанка са председницом Косова Вјосом Османи, нагласио и да ће се Немачка активно заложити за што скорију реализацију либерализације визног режима за грађане Косова.

“Разговарали смо о визама, рекао сам председници да је немачка влада све испунила и да треба да дође до либерализације. Овде није реч о испуњавању критеријума вец́ да ЕУ испуни обец́ање”, поручио је Мас.

Мас је такође рекао да је са Османиј разговарао о признавању возачких дозвола и нагласио је да ц́е то питање бити решено у кратком року.

Дијалог са Србијом Мас је навео као главно питање Косова на евроатлантском путу и додао да се ништа не може решити прекрајањем мапа.

“Желим да јасно подвучем да се проблеми не могу цртањем мапа. То сматрамо не само нереалним, вец́ и опасним. Такође сматрамо опасним ида се разговара о овоме. Срец́ан сам што је то брзо стављено у фиоку и део је проходне датотеке”, додао је Мас.

Подели на: