Најновије вести

Матуранти славе

Свечаност поводом завршетка школске године у Средњој школи,, Никола Тесла,, у Лепосавићу

 

Желим вам срећу, да упишете факултете које волите, да се запослите, да нађете љубав свог живота, да својој деци причате о овом дану, а желим вам пре свега да будете добри људи, све друго је надградња, казао је Слађан Радовић, директор Средње школе ,, Никола Тесла,, у Лепосавићу, обраћајући се матурантима, на како је истакао , последњем часу у овој школи , после којег треба да заплешете у живот.
Девојке у свечаним хаљинама и момци у оделима заблистали су са својим професорима и директором школе испред школе из које су последњи пут изашли као ђаци. Сада су матуранти Средње школе ,, Никола Тесла,, прошетали су улицама Лепосавића у свечаном дефилеу и у порти храма Светог Василија Острошког, како су то радиле све генерације пре њих, сликали се родитељима, родбином и пријатељима. Ово је било њихово вече, матуранти славе, славе завршетак средњошколског образовања.
Била је ово педесет осма генарација матураната у овој школи. Шездесет младих, дивних људи креће у живот одавде. Двадсет три ученика Гимназије су одлични ђаци и пет је одликаша у Економској школи. Директор ове образовно- васпитне установе Слађан Радовић уручио је Вукове дипломе најуспешнијим ученицима, Радосављевић Даници, Чоловић Јовану, Елдину Љорију и Ирини Ђерковић.
Имајући у виду све наставне и ваннаставне активности Наставничко веће Средње школе,, Никола Тесла,, за ђака генерације прогласило је Ирину Ђерковић, ученицу Гимназије Природно- математичког смера.
Овогодишњи спортиста године је Андреј Бановић. Ирина Ђерковић, поред бројних награда које је добила, биће и гост на Белом двору код престолонаследника Карађорђевића.
Ова паметна и лепа девојка истакла је да трудом и радом све се може постићи и да јој ова награда изузетно прија.
– Планирам да упишем Правни факултет у Београду, а Лепосавић ће остати у мом срцу, све остало биће како живот креира, истакла је Ђерковић.
Поздрављајући све присутне, пре свега матуранте, који су једно лепо време провели у овој школи, директор Средње школе,, Никола Тесла,, казао је да свима жели срећан почетак једног новог живота.
-Желим вам да упишете и завршите факултете које одаберете, а пре свега будите добри и поштени људи, све остало је надоградња, како би сте били комплетене личности. Вама драги родитељи хвала, што сте нам указали поверење да васпитавамо и образујемо вашу децу.
Весеље , које ће сви памтити целог живота, настављено је у локалном ресторану уз завет да се поново састану за десет година. Свечани дефиле раздраганих матураната испраћен је песмо,, А сад Адио и ко зна где и ко зна кад…,,
В.Вукојевић

Подели на: