Најновије вести

Мустафа позвао лидере албанских странака, изоставио Весељија

Лидер најутицајнијег опозиционог савеза (ДСК) Иса Мустафа позвао је на састанак лидере најутицајнијих албанских политичких партија, осим ДПК Кадрија Весељија, да би саопштио да ће тај савез изаћи самостално на предстојеће ванредне парламентарне изборе.

 

Весељијева ДПК, коју је наследио од актуелног председника привремених приштинских институција Хашима Тачија и која је окосница одлазеће владајуће коалиције, у претходном мандату је била у власти са ДСК, када је Иса Мустафа био премијер.

Према писању приштинског Експреса, Мустафа је на састанак позвао лидере Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја, Нисме Фатмира Љимаја и Социјалдемократске партије Шпенд Ахметија, који је уједно и градоначелник Приштине.

Експрес пише да је састанак лидера албанских партија, осим ДПК, Мустафа сазвао да би им саопштио да ће ДСК на предстојеће ванредне парламентарне изаћи самостално.

Датум одржавања ванредних парламентарних избора на Косову још није утврђен, а ванредна седница на којој се очекује распуштање парламента заказана је за четвртак, 22. августа.

Подели на: