Најновије вести

На Мердару ухапшен Томица Бојковић из Прилужја

Томица Бојковић из Прилужја код Обилића ухапшен је на пункту Мердаре и одведен у станицу полиције у Приштини, пренели су РТС-у чланови његове породице. Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену.

 

 

У саопштењу Канцеларије за КиМ наводе да је 52-годишњи Томица Бојковић ухапшен без икаквог образложења и потом спроведен у Приштину.

“Томица је у тренутку хапшења био са супругом и враћао се из Крушевца који повремено посећује. Отац је троје деце и до сада је годинама без проблема прелазио административну линију”, истиче Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је ангажовала адвоката и он ће проверити све детаље привођења и пружити Бојковићу неопходну правну помоћ и заштиту.

“Новим произвољним хапшењем Срба од стране Приштине, нашем народу се шаље порука да нису добродошли на својој родној груди и додатно се застрашују, са циљем њиховог трајног прогона са простора Косова и Метохије. Нема сумње да је реч о тихом институционалном етничком чишћењу Срба и спровођењу плана Аљбина Куртија о етнички чистом Косову и Метохији где се Србима шаље порука да у сваком тренутку могу завршити у Куртијевим казаматима”, наглашава Канцеларија за КиМ.

Додају и да “свакодневним привођењима и хапшењима Срба, Приштина на челу са Куртијем уместо неопходне деескалације, додатно подиже тензије и изазива нове кризе на терену”.

Подели на: