Најновије вести

Награде за најбоље

”Бирамо најлепше двориште, терасу, круг предузећа или установе ” у Лепосавићу

Општинска комисија, након обиласка на терену, одлучиће ко ће понети овогодишње награде. Пријављивања су у току.
Лепосавић, 10. Јуна- Проблеми које смо имали овог пролећа са Корона вирусом успорили су или одложили многе активности, па је тако и акција ”Бирамо најлепше двориште, терасу..” са закашњењем ипак организована. У току су пријављивања за градјане који се могу похвалити својим лепо уредјеним вртом, баштом, терасом, а акција обухвата и лепо уредјене површине које поседују предузећа или установе.
Ова акција која промовише лепо уредјено животно окружење, подстиче креативни и такмичарски дух, па је ранијих година имала много пријављених кандидата за награде, а организатори, Одељење за екологију општине Лепосавић, очекује да ће и ове године бити тако, иако је акција почела нешто касније у односу на раније године.
Посебно тежак задатак имаће сви чланови комисије да се одлуче чије ће двориште бити најлепше уредјено. За најбоље уредјене баште, терасе или површине у радном окружењу обезбедјене су вредне новчане награде.
Из године у годину ова акција има све више присталица, а укупно све ово доприноси лепшој амбијенталној слици како у урбаним насељима , тако и у сеоским срединама, чији власници све више пажње посвећују уредјењу животног простора, где нарочито у летњим месецима уживају. Пријављивање је у току, а највреднијим власницима на свечан начин биће уручене награде у згради општине Лепосавић.
В.Вукојевић

Подели на: