Најновије вести

Настављен терор над српским становништвом у Метохији

Током претходне ноћи на кући повратника Јована Ристића у селу Љубожда исписани су графити УЧК, а готово истовремено проваљено је у кућу Радоја Пумпаловића у селу Дубрава у општини Исток.

 

Из канцеларије за Косово и Метохију саопштено је да је тиме настављен терор над српским становништвом у Метохији.

Захтевамо од надлежних органа и представника међународне заједнице на Косову и Метохији да хитно пронађу починиоце и зауставе талас насиља над Србима у Метохији, који несумњиво има за циљ терорисање и застрашивање Срба и њихово протеривање, пипе у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Иако је у протеклим седмица забележено више десетина напада на имовину Срба широм Косова и Метохије, починиоци по правилу нису пронађени, чиме се шаље јасна порука свим криминалцима и екстремистима да су напади на српску имовину дозвољени и некажњиви”, истиче директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Такви инциденти не доприносе настојањима да се прилике на Косову и Метохији стабилизују и изгради поверење између српског и албанског народа, а одговорност за то деле и они који нечињењем дозвољавају да се напади на српски народ догађају из дана у дан, стоји у писаној изјави Марка Ђурића.

Подели на: