Најновије вести

НАТО бомба погодила аутобус у којем су били

У Грачаници обележено 25 година од трагичне смрти Марије и Николе Петровић

 

 

Поменом, паљењем свећа и полагањем цвећа на грачаничком гробљу, а потом и испред спомен плоче која је постављена у дворишту ОШ”Краљ Милутин”, обележена је 25-годишњица од смрти брата и сестре Марије и Николе Петровић из Грачанице. Помен је на грачаничком гробљу служио отац мДарко Маринковић а поред родитеља, школских другова, присуствовали су и представници локалних власти.

Родитељи трагично стардалих Николе (17) и две године млађе Марије казали су да су дани од 1. до 7. маја када су њихова деца сахрањена, на синовљев 18 рођендан, за њих најтежи и најболнији.

-Шта да кажем после 25 година? За нас су то тешке године, дани су споро пролазили. Бог нам је дао здравља, снаге да живимо због њих, али снаге више немамо, потрошили смо је. Међутим, морамо да живимо како би обилазили њихове гробове и палили свеће, рекла ја Зорица и још једном се захвалила друговима свеје деце који су подигли спомен плочу у школском дворишту у Грачаници.

Отац настрадале деце Драгиша Петровић рекао је да њихова деца за ништа нису била крива.

-Шта су нам урадили, како да их назовем, убице, зликовци, окупатори. Нанели су нам бол а наше деца нису ништа крива, није крив ни један цивил који је убијен. Морамо да живимо за њих, да их обиђемо, запалимо свеће, јер после наше смрти неће имати ко, казао је Драгиша и додао да се нада правди, али не верује да ће је дочекати.

Подсетимо, они су се са баком Смиљаном враћали из Прокупља и били у аутобусу који је бомбардован на мосту у Лужанима, близу Подујева. Поред њих троје животе је изгубило између 40 и 50 путника, тачан број страдалих никад није утврђен.

   М.Ч.

 

Подели на: