понедељак, 29. маја 2023. | 08:38
Најновије вести

Неће упалити покушаји да се Срби изнутра фрагментирају

Људи који доносе одлуку да возилу Хитне помоћи не дају да пређе административну линију не могу да се сврстају у ред цивилизованих људи, поручује директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Без обзира на све претње и застрашивања Приштине, Срби ће остати јединствени, каже Ђурић.

 

Са административног прелаза Мердаре синоћ је враћено санитетско возило Хитне помоћи из Грачанице, које је кренуло да да преузме пацијента у Нишу. Марко Ђурић је рекао да је нешватљиво како људска бића могу да донесу такву одлуку.

“Овај случај је да човек занеми. Позивам целу међународну заједницу да обрате пажњу на овај случај јер људи који доносе овакве одлуке не могу да се сврстају у ред цивилизованих људи”, рекао је Ђурић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Коментаришући најаву Харадинаја да ће Министарство правде да напише закон, који предвиђа кажњавање Срба који покушавају да негирају злочине на КиМ, Ђурић каже да је то вербални деликт са циљем да се застраше Срби.

Директор Канцеларије за КиМ каже да се Срби нимало нису уплашили претњи ни Рамуша Харадинаја ни Хашима Тачија.

“Ти албански политичари би прво требало да ухапсе сами себе због свега што су радили 1999. и 2004. и да одговоре на питање како је 247.000 Срба протерано са КиМ. Кад ухапсе сами себе, онда могу да суде Србима”, напомиње Ђурић.

Срби се борити за своја права, остаће јединствени и сложни, истиче Ђурић.

Подсећа да је на овонедељном састанку Срба са КиМ и председника Вучића усвојено неколико важних закључака.

“Нећемо доволити Албанцима да триковима преузму вођство на северу. Срби ће остати сложни, неће их упалити трикови и покушаји да се Срби изнутра фрагментирају. Срби су од Вучића могли да чују да ће држава Србија наставити са инвестицијама на Косову”, наводи директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: