Најновије вести

Недимовић о забрани рада српским клубовима на КиМ: Највећи облик дискриминације од Другог светског рата

Ово што се дешава на простору Косова и Метохије, да се одвајају деца српске националности, да им не дају да се такмиче и да тренирају је највећи облик дискриминације од Другог светског рата, изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић.

 

 

Косовска полиција забранила је клубовима из ФС КиМ све активности које нису у систему тзв. Косова и запретила хапшењем функционера и играча.

“Никада у животу нисам видео ништа слично. Фудбалски савез Србије као кровна организација ради заједно са нашим Савезом на КИМ и господином Уљаревићем, који је на челу Савеза у Северној Митровици и заједно са државом предузећемо наредних дана неопходне кораке. Наш одговор биће чврст и одлучан”, рекао је Недимовић Тањугу.

Ово је изашло из оквира фудбала и спорта, сви спортови су угрожени, сви људи су угрожени и одговор државе биће јасан, додао је он.

“Данас сам разговарао са господином Петковићем, директором Канцеларије за КИМ и видећете, сви ћемо заједно предузети оштре мере. Наша држава и наш савез биће увек уз наше људе на КИМ, увек ће имати максималну подршку”.

Недимовић истиче да је све што се дешава просто невероватно и да ће се ФСС обратити УЕФА и ФИФА.

“Знате да је било који облик дискриминације један од најважнијих постулата обе организације, на чему су и засноване и мислим да ће овде бити озбиљних казни и реакција јер овако не може да остане”, поручио је Недимовић.

Подели на: