Најновије вести

Нов инвентар за четири школе

Општина Грачаница

 

Четири образовне институције су од Општине Грачаница на поклон добиле нов инвентар за опремање учионица и просторија. Директорима образовних установа школски инветар доделили су председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорица Одељења за образовање Бранкица Нићић.
Нове клупе, столице, табле, радне столове, катедре и ормаре, пред почетак нове школске године, добиле су Основне школе „Миладин Митић“ из Лапљег Села и „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице, Пољопривредна школа у Лепини и Предшколска установа „Наша радост“ из Угљара.
Додељено је 250 ђачких столица, преко 70 клупа, 10 табли, 6 катедри, али и други канцеларијски намештај.
Према Поповићевим речима, општина Грачаница наставља са улагањима у образовање и обезбеђивање квалитетнијих услова за наставу.
-Више пута сам поновио да је улагање у образовање, улагање у будућност. Желимо да нашој деци и наставницима обезбедимо најбоље услове за рад, рекао је Поповић.
Директори школа захвални су, како су рекли, на овом вредном поклону.
-Постојећи инвентар је застарео, тако да ћемо овим новим адекватно опремити најмање три учионице, каже директор ОШ „Миладин Митић“ Љубиша Караџић.
Са њим се сложио и директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић, који каже да ће новим инвентаром опремити четири учионице.
Председник Поповић и директорица Нићић, након урученог школског инвентара, су са директорима поменутих институција разговарали о осталим потребама школа, а све у циљу несметаног почетка нове школске године. У Лапљем Селу су обишли и радове на изградњи Средњошколског центра како би се уверили у интензитет грађевинских радова. Обишли су и ОШ „Краљ Милутин“ у којој су у току радови на уређењу унутрашњости школе, као и радови на изградњи додатних учионица.
-По завршетку радова школу у Грачаници ћемо комплетно опремити новим школским инвентаром, рекао је председник општине.
Поповић је истакао и да је локална самоуправа за све прваке на територији општине и ове године обезбедила школски прибор, који ће им бити уручен на почетку школске године.

М.Ч.

Подели на: