Најновије вести

Новак емотиван: Косово је наше огњиште, дешава се преседан по повељи УН

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији за медије у Паризу да без задршке стоји иза поруке “Косово је срце Србије! Стоп насиљу” коју је написао на камери, да не зна да ли ће бити кажњен, али и да би опет поновио исто.

 

 

Ђоковићев испис је био засебна тема на конференцији за медије.

“Нисам политичар и немам намеру да улазим у политичке дебате. Много ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка”, рекао је Ђоковић новинарима на конференцији за медије после победе над Александром Ковачевићем у првом колу Ролан Гароса.

На питање да ли ће бити кажњен, Ђоковић нема одговор, али истиче да је Косово наше огњиште и наше упориште.

“Не знам шта ће бити, знам да је било примедби од стране интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто. Против ратова сам и било којег конфликта, то сам увек исказивао у јавности. Ова ситуација са Косовом је преседан по повељи УН и свих права, јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо…Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина”, закључио је видно емотивни Ђоковић.

 

Подели на: