Најновије вести

Нове куће значе останак на Косову

Положен камен темељац за изградњу две куће, ускоро за још четири

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу кућа породицама Симић из Грачанице и Станојевић из Лапљег Села. Осим ове две, општина Грачаница издвојила је средства за изградњу још четири куће тако да ће до краја године шест социјално угрожених породица добити свој кров над главом.

За четворочлану породицу Милана Симића изградња куће представља потврду њиховог останка и опстанка. Његова супруга Бранкица каже да су тренутни услови за живот  неиздрживи. Симићи су захвални локалној самоуправи на помоћи.

-Живимо без купатила, немамо услова за један нормалан живот. Хвала председнику општине што је препознао наш проблем и радујемо се изградњи куће. Остајемо овде да живимо и радимо, рекла је Бранкица Симић која ће се, како је планирано, са својом породицом у нову кућу  уселити до краја године.

Једна од шест породица која ће такође бити стамбено збринута је и породица Златана Станојевића из Лапљег Села. Оронула кућа у којој живе стара је преко 150 година а Златан каже да са платом помоћног радника у школи и двоје ђака није могао да издвоји средства за изградњу нове куће.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је након полагања камена темељца да општина Грачаница убрзаним темпом наставља да стамбено збрињава све породице којима је оваква врста помоћи потребна.

Данас смо поставили камен темељац за две куће. У наредним недељама започеће изградња још четири. Драго ми је да смо ове године успели да издвојимо средства за изградњу шест кућа и нећемо стати на овоме. Један од приоритета општине Грачаница је да изађе мештанима у сусрет и надамо се да ћемо за две године имати минималан број социјалних случајева којима треба наша помоћ  у овом погледу, рекао је Поповић.

Председник привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић својим присуством на полагању камена темељца пружио је подршку општини Грачаница у стамбеном збрињавању грађана. Он је истакао да га радује чињеница да ће још једна социјално угрожена породица бити стамбено збринута и да је циљ свих  да грађани имају нормалне услове за живот да би, како је рекао, овде остали и опстали.

   М.Ч.

Подели на: