Најновије вести

Обијена пошта у Угљару, приведени радници поште у Гораждевцу; Канцеларија за КиМ: Куртијев циљ да спречи исплату плата и пензија

Канцеларија за КиМ саопштила је да су приведени радници “Поште” у Гораждевцу с циљем да се спречи исплата пензија и плата. Синоћ је и обијена и опљачкана пошта у Угљару код Косова Поља. Канцеларија за КиМ оцењује да се наставља терор Аљбина Куртија.

 

 

Након што је саопштено да је обијена и опљачкана пошта у Угљару, Канцеларија за КиМ саопштава и да су возач В. М. и његов пратилац В. П. приведени од стране тзв. косовске полиције, а потом је и од управнице “Поште” у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Како се истиче, акција Куртијеве полиције спроведена је како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима.

“Возач В. М. и његов пратилац В. П., запослени у нашем предузећу, неосновано су приведени од стране Куртијеве полиције, што јасно указује на политички мотивисано и незаконито поступање. Такође, захтевање изјаве од управнице Поште у Гораждевцу представља додатни притисак на нашу институцију и покушај дестабилизације пословања”, саопштено је из “Поште Србије”.

В. д. директора ЈП “Пошта Србије” Зоран Ђорђевић послао је писмо амбасадорима земаља Квинте у коме је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу.

“Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште, и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права”, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Истичу да Канцеларија за Косово и Метохију “у реалном времену информише релевантне међународне чиниоце о терору који се протеклих дана појачано одвија на Косову и Метохији”, као и да очекују хитну и оштру реакцију како би се зауставио покушај прогона српског становништва из Покрајине.

“Позивамо наше грађане на Косову и Метохији да не наседају на провокације и да издрже, јер Србија ће пронаћи начин да им омогући исплату плата, пензија и социјалних давања. Злочиначком деловању Аљбина Куртија, који на овај начин не демонстрира силу већ нервозу и страх због попуштања међународне подршке његовом режиму, стаће се на пут, а његова страховлада се неумитно ближи крају”, заључује се у саопштењу.

Представници Српске листе оценили су данас да су последњи потези премијера у Приштини Аљбина Куртија “Олуја за Србе, а без испаљеног метка против српске заједнице”.

Подели на: