Најновије вести

Одговорна политика према Србима на Косову и Метохији

Уручено санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина-Грачаница

 

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, уручио је санитетско возило Клиничко болничком центру Приштина са тренутним седиштем у Грачаници. Козарев је том приликом нагласио да ће држава Србија наставити да помаже свим институцијама на територији Косова и Метохије. Он је најавио да за КБЦ Приштина-Грачаница тек долази један успешнији период.
-Један у низу потеза Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију који ће допринети бољем и успешнијем раду запослених у овој институцији. Ово није само санитетско возило, већ и покретна амбуланта. Пред вама је један лепши период, и ту мислим на иницијатину председника Републике Србије Александра Вучића започету прошле јесени, а то је највећи инвестициони циклус када је Косово и Метохија у питању у последњих неколико деценија. Клиничко болнички центар Приштина-Грачаница треба да добије болницу по европским и светским стандардима јер се сви запослени у овој установи грчевито боре за здравље и животе људи на овим просторима, рекао је Козарев.
Директор КБЦ Приштина-Грачаница проф. др Братислав Лазић рекао је да је ово још један начин којим Република Србија показује велику одговорност према Србима на Косову и Метохији.
-Помоћ нашој установи у последњих седам година се јако интезивирала, где ми практично можемо стабилно да функционишемо без обзира на услове у којима радимо 20 година. Република Србија кроз Канцеларију за КиМ препознала је један горући проблем, а то је потреба за једним оваквим санитетским возилом. Прошле године смо добили од председника Србије Александра Вучића санитетско возило и ово сада допуњује наше здравствене потребе у пружању помоћи локалном становништву . Возило је савремено , јако добро опремљено, и омогућава да се наша установа приближи пацијентима , а са друге стране пацијенти који се налазе у удаљеним деловима централно дела КиМ постају ближи нама. Република Србија је стуб нашег опстанка на КиМ, на нама је да кроз заједништво и јединство, и велику везаност за нашу земљу, дамо максимални допринос нашем циљу а то је опстанак нашег народа на овим просторима, истакао је др Лазић.
За време своје посете централном делу КиМ Душан Козарев је посетио други по реду Међуопштински сајам меда и предао кључеве Гостинске куће директору Дома културе Живојину Ракочевићу. У Лапљем Селу уручио је кључеве нове куће породици Ничић и обећао да ће веома брзо кућа бити опремљена новим намештајем.  М.Ч.

Подели на: