Најновије вести

Одржан први јавни час балетске школе у Грачаници

Школа балета у Грачаници је отворена 2017. године и привукла велики број девојчица, које већ две године вредно раде на савладавању балетских корака. Вечерас су на свом првом јавном часу показале своје умеће и таленат за балет.

 

” Јако смо срећни што је наша школа привукла толики број девојчица, и оне су све вечерас спремне да покажу шта су до сада научиле. Имамо три групе девојчица од три до једанаест година и позив за нове чланове балетске школе је увек отворен. Након овог јавног часа очекује нас прва балетска приредба за коју се увелико припремамо” рекла је за РТВ Грачаница Снежана Бурсаћ Петровић.

Играч Народног позоришта на Теразијама, студент Института за уметничку игру у Београду, вишеструко награђиван плесач латиноамеричких плесова и од ове године кореограф и тренер грачаначких балерина Никола Кораћ не крије задовољство и одушевљење позивом да ради и преноси своје умеће у балету баш овде у Грачаници.

“Када сам дошао у Грачаницу затекао сам једну озбиљну ситуацију. Дочекале су ме балерине које су жељне учења, и међу њима има озбиљних потенцијала. Све три узрастне групе су добре. Јако им пуно значе та два часа која имамо у току недеље, и оно што нас очекује је заиста озбиљан задатак за све нас, прва балетска представа на којој сви вредно радимо” истакао је Кораћ.

Након што су публици показале колико су и које све балетске кораке савладале, балерине су добиле и заслужене дипломе.

Рад Школе балета у Грачаници су подржали Институт за уметничку игру из Београда и Министарство за културу Владе Републике Србије.

Подели на: