Најновије вести

Одустаните од писања, одавно сте прочитани

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је председнику косовског парламента Кадрију Весељију и његовим партнерима у Приштини да се “ману писања, јер су их сви одавно прочитали”.

 

Дачић је, реагујући на писмо којим Приштина тражи да САД осуде наводне злочине Србије, рекао да су овим писањем писама Весељи и његови партнери у Приштини још једном показали елементарну и политичку неписменост.

“Траже да се осуде наводни злочини Србије у прошлости, док и даље траје терор над Србима на КиМ?! Наше сународнике хапсе да би им отели имовину, избацују их са министарских места због изговорене истине, а таксама од 100 одсто на српску робу изнурују цео наш народ”, казао је Дачић за “Новости”, коментаришући обраћање Весељија Конгресу САД и најаву да ће исто писмо послати свим “пријатељским земљама”, као и Европском парламенту.

У допису, Весељи САД предлаже да усвајањем резолуције омогуће “формално признавање историјске неправде” тако што би осудили наводне злочине против човечанства на Косову током 1998. и 1999. године.

Дачић наводи да Весељи то не помиње, али да се види јасан страх свих у Приштини због подизања оптужница против терориста ОВК.

Шеф дипломатије, наводи лист, указује на још један пропуст Весељија.

“Весељи не помиње ни пацке коју су им упутиле баш неке од тих пријатељских земаља на које се позива, зато што њиховим парама плаћају лажне ветеране. И то, ово једно писмо, не може да замаскира. Зато, Весељи и остали, маните се писања јер су вас сви одавно прочитали. Укините таксе, па да пробамо дијалогом да дођемо до решења”, поручио је Дачић.

Подели на: