Најновије вести

ОЕБС осудио паљење куће Србина повратника, тражи да полиција истражи случај

Мисија ОЕБС-а на Косову осудила је данас паљење куће Србина повратника у општини Исток и позвала полицију да истражи случај и одговорне приведе правди.

 

Мисија ОЕБС је у објави на свом Твитер налогу поручила да се залаже за повратак расељених.

„Осуђујемо подметнут пожар у новоизграђеној кући повратника Србина у Верићу, општина Исток. Позивамо полицију да испита случај и приведе починиоце правди. Заједно са косовским институцијама и међународним партнерима, снажно подржавамо повратак расељених лица, у складу са нашим мандатом за људска права и помирење. У том циљу поздрављамо спремност Министарства за заједнице и повратак да настави са подршком погођеној породици“, наведено је у објави.

Како је раније саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, у селу Верић, код Истока на Косову и Метохији, у ноћи између недеље и понедељка запаљена је кућа повратничке породице Јозић.

Канцеларија је у саопштењу подсетила да су у том крају слични напади честа појава, што потврђује, како се наводи, неспособност, али пре свега изостанак жеље и добре воље Приштине да оваква догађања онемогући и створи услове за суживот на Косову и Метохији.

Подели на: