Најновије вести

Оливер је убијен да би се оптужила држава Србија

Иза сталних настојања да се наше четири општине на северу прикажу као некакво легло криминала крије се опасна и зла намера, да се можда нађе оправдање за неки будући упад албанских специјалаца на север са наводним циљем успостављања владавине закона. Напад лидера опозиције и њихових ботова на Оливерову супругу Милену масовна је хипокризија и неморални покушај остваривања политичког профита на смрти једног човека и трагедије његове породице – нагласио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић

 

Рада Трајковић се толико уплела у мрежу сопствених лажи да сада не зна како да се из ње искобеља, и што се више труди да се избави, она се све више уплиће. Напросто је ухваћена у једној неморалној радњи, а потом и читавој серији лажи. Мислим да се сама бесповратно дискредитовала у очима сваког мислећег грађанина Србије. Наравно да нико ништа није фалсификовао. Њено сведочење забележено је у званичном документу приштинског тужиоца Суља Хоџе, и нико и ништа је не може опрати од прљавштине у коју се сама увалила, иако се, видим, приштински министар лажи и неправде Абелард Тахири свом снагом труди да јој помогне, као и читава српска опозициона машинерија- одговорио је Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију на питање „Јединства” шта је истина о исказу Раде Трајковић дато тужилаштву у Приштини о убиству Оливера Ивановића и додао:” Рада Трајковић је просто учинила нешто што не сме да се ради – лажно је оптужила и оклеветала своју државу и сународнике за најгнуснији злочин, и нисам само сигуран да ли такве ствари ради из пуке мржње и злобе или јој је неко наложио да буде помоћни архитекта у стварању слике о Србији као држави у којој се убијају политичари и криминал цвета- рекао је Марко Ћурић.

  • Какво се друштво креира и каква се порука шаље ако за убиство оптужите неистомишљеника којег не можете политички победити?

Ширење панике, лажи, увреда и насиља је полуреволуционарна метода политичке борбе коју је српска опозиција усвојила, јер нема другог начина да се докопа власти и опљачка државну касу, коју су нам, да подсетим, оставили празну. Они су толики термити да су спремни да униште све у своме окружењу, и државу и њену стабилност, само да би задовољили своје себичне потребе. Рада Трајковић се нашла у достојном друштву са Јеремићем, Ђиласом и Обрадовићем, одлетела је своме јату. И ово је, сигуран сам, тек почетак, јер они са много маште смишљају гадости против сопствене земље и то раде сладострасно и уз политичку и сваку другу подршку оних који нису баш најискренији пријатељи Србије.

  • Супруга Оливера Ивановића Милена је огорчена чињеницом да се  појединци са КиМ који су га оптуживали за све и свашта  током политичког деловања, данас  представљају као његови најбољи пријатељи  и сарадници. Шта је  у питању?

Реч је о једној масовној хипокризији и неморалном покушају остваривања политичког профита на смрти једног човека и трагедије његове породице. Потпуно одсуство политичког такта али и елементарне људске пристојности највидљивије је у нападима  лидера опозиције и њихових ботова на Милену. Ја могу само да јој честитам на храбрости и решености да не ћути о истини, иако јој, сигуран сам, није лако да свакодневно трпи најпримитивније увреде од оних који се лажно представљају као грађанска и пристојна Србија. Замислите само колико је апсурдна ситуација да једна Рада Трајковић, која је Оливера Ивановића пред бројним сведоцима називала најпогрднијим именима и била његов заклети политички непријатељ, данас тврди да је Оливера Ивановића малтене волела више него његова супруга. То егзебиционистичко отимање појединих представника опозиције над гробом Оливера Ивановића прерасло је у чисту патологију.

  • Ако имамо чињеницу да је Косово и Метохија под протекторатом Кфор-а, односно НАТО пакта, а да од 1999. године разне западне контраобавештајне службе  вршљају простором КиМ заједно са албанским које обучавају, да ли оптужбе  на рачун  државе Србије за убиство Оливера Ивановића директно аболира Приштину и Запад за убиства на Косову и Метохији?

Безброј пута сам о томе говорио: утврди мотив  и наћи ћеш починиоца, или ћеш макар знати на којој страни да га тражиш. То убиство је, у то немам никакве сумње, почињено управо да би се Србија оптужила за „државни тероризам”, што Рада Трајковић и многи из опозиционог Савеза за Србију већ дуже време чине. Питање је само да ли то чине из глупости и незнања, или им је неко дошапнуо да тако треба да раде. Све је то, ако хоћете, и покушај десакрализације Косова и Метохије, порука грађанима Србије до то није њихова света земља за коју се мора и вреди борити, већ дивљи запад где убија ко кога стигне и некакав гангренозни патрљак који треба одстранити како се пошаст криминала и државног тероризма не би размилели по читавој Србији. Уверен сам да оваквим подлачким методама албански спонзори неће ишчупати Косово и Метохију из наших срца.

  • Нарко дилери , трговина дрогом, проституција и криминал владају Косовом јужно од Ибра. Како објаснити да поједини Срби све то приписују  северу КиМ настањеним Србима и шта је крајњи циљ криминализације севера?

Званични подаци надлежних приштинских привремених институција говоре о томе да је стопа криминалитета драматично већа у већински албанским општинама јужно од Ибра, него на северу покрајине. То, дакле, не тврдим ја, него њихови званични извештаји и статистичари. Иза сталних настојања да се наше четири општине на северу прикажу као некакво легло криминала крије се опасна и зла намера да се можда нађе оправдање за неки будући упад албанских специјалаца на север са наводним циљем успостављања владавине закона. Истовремено, тим паушалним пришивањем криминалних етикета превентивно се са севера удаљавају они који су спремни да се одупру неком евентуалном покушају Приштине да пуну контролу над тим подручјима успосави силом. Занимљиво је да у тој кампањи криминализације већински српских средина на КиМ учествују и неке државе спонзори једнострано проглашене независности КиМ које имају исте циљеве као Албанци. Сетимо се само позива Велике Британије својим грађанима да не путују на север КиМ. Замислите, Великој Британији не смета нарко мафија, они што тргују људским органима и џихадисти који су се размилели по Косову и Метохији, али им смета ни мање ни више него српски криминал. Ако је криминал то што не пристајемо на нелегално отцепљење наше јужне покрајине и насилну отимачину дела наше територије, онда смо сви криминалци.

  • Шта би се догодило да је Српска листа одлучила да због сасвим нерегулане политичке атмосфере на КиМ бојкотује изборе за градоначелнике на северу?

Догодило би се то да Аљбин Курти или неки још гори албански ексремиста постави градоначелника у северној Косовској Мировици или Зубином Потоку, јер изборне пропозиције су такве да пет Албанаца из Бошњачке Махале може да изабере градоначелника уколико Срби бојкотују изборе. Приштина се надала да ће Српска листа бојкотовати изборе, али ево Срби су спремни да се за свој опстанак и права боре чак и њиховим методама и да их у томе победе.  Р. К.

Подели на: