Најновије вести

Опремљен Омладински центар

Општина Грачаница

 

Захваљујући Канцеларији Европске уније у Приштини и Општини Грачаница, Омладински центар добио је канцеларијски намештај, рачунарску, аудио и видео опрему. Средства за уређење и опремање центра обезбеђена су кроз Програм за стабилизацију заједница (EU -CSP IV), који имплементира Међународна организација за миграцију (ИОМ).

Председник Омладинског савета Грачаница Душан Борисављевић каже да је ово вредна донација која ће младима помоћи да још боље орагнизују свој рад и олакшати организовање различитих догађаја.

-Добили смо вредну опрему која је потребна за рад сваке организације, и надамо се да ће побољшати квалитет нашег рада и услуга. Имамо различите пројекте из културе, спорта и свега онога што интересује младе људе. Један од пројекта је бесплатна школа гитаре и сада имамо и аудио опрему, добили смо и паметне телевизоре, пројектор, канцеларијску и компјутерску опрему, казао је Борисављевић и додао да је заинтересованост омладине велика, али да су окупљања и догађаји смањени због актуелне епидемиолошке ситуације.

Примопредаји опреме у Омладинском центру присуствовао је и председник општине Грачаница Срђан Поповић. Он је истакао да је локална самоуправа испунила обећање и за омладинце изградила простор у којем могу да раде и унапређују живот.

-На првом састанку са омладинцима њихова жеља била је центар у којем могу да се окупљају, друже и раде. Пре неколико месеци отворили смо овај објекат, а сада је он добио најмодернију могућу опрему, која ће им омогућити да реализују различите пројекте, тако да смо дошли до циља, рекао је Поповић.

Омладински центар, који се налази у центру Грачанице, замишљен је као простор за окупљање младих, креативно изражавање и промоцију њиховог стваралаштва.   М.Ч.

 

Подели на: