Најновије вести

Османи са Стјуартом Пичом: Да будемо равноправно третирани у дијалогу са Београдом

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи пренела је специјалном изасланику Велике Британије за Западни Балкан Стјуарту Пичу да дијалог са Београдом “треба равноправно да третира обе стране” и истакла “да је Косово посвећено дијалогу, као процесу усмереном на међусобно признавање”.

 

 

Косовска страна је конструктивна у дијалогу а Србија прави опструкције неспровођењем потписаних споразума”, навела је Османи и у том контексту, поменула “негативан утицај Русије као отворену тенденцију дестабилизације региона”.

У саопштењу из њеног кабинета, наводи се да је Османијева Пичу честитала на дужности и активној улози Велике Британије у региону Балкана.

“Велика Британија је међу главним савезницима, са кључном улогом у процесу ослобођења, независности и изградње државе Косова. Што је већа улога ове државе у важним процесима нашег региона, то ће резултати бити већи и кориснији за грађане Косова”, тврди Османи.

Захвалила се амбасади Велике Британије у Приштини, која према њеним речима ради вредан посао у подршци пројектима, укључујући владавину права и жртве сексуалног насиља.

Истакла је да су у Приштини посвећени повећању сарадње са Великом Британијом, посебно у економским и одбрамбеним питањима.

Британски изасланик се у Приштини састао и са премијером Аљбином Куртијем.

Подели на: