Најновије вести

Основни суд у Приштини одредио једномесечни притвор Слађану Трајковићу

Основни суд у Приштини одредио је једномесечни притвор бившем припаднику Косовске полиције, Слађану Трајковићу, саопштио је његов адвокат Дејан А. Васић.

 

 

Бранилац Слађана Трајковића који је пре пар дана ухапшен у јужном делу Митровице, казао је да је суд наложио да информације о самим догађајима које се стављају на терет његовом клијенту не смеју да се обелодањују.„Моја жеља је да Специјално тужилаштво ову истрагу спроведе што је ефикасније могуће, како би се утврдила истина. Он нема никакве везе са догађајима који му се стављају на терет, то су неке оптужбе које су се појавиле тек сада, 23 године касније, иако је он човек који никада није Косово напуштао, који целог живота са својом породицом живи овде у миру и љубави са својим комшијама, Србима и Албанцима“, рекао је Васић и додао да се Трајковић терети за два кривична дела повезана са ратним злочинима.„Више од тога не смем да кажем. Он ће бити у притвору високе безбедности у Подујеву. Њега су данас посетиле супруга и ћерка“, објаснио је адвокат.

Супруга ухапшеног Слађана Трајковића Сузана рекла је да је њен супруг невино оптужен и да није крив за оно што му стављају на терет.„Попричали смо десетак минута. Психички је јак, међутим физички – види се да је блед. Одбијао је храну, три дана није ништа јео. Од лекова које смо му послали, дали су му само ’Глуформин’ за шећер, остало му нису дали… Рана на глави му се инфицирала. Што се нас тиче, ми знамо да је он невин. Од ’99 године живимо у Бошњачкој махали, имамо пуно поштовање према свим комшијама, Србима и Албанцима. Он је свој посао обављао поштено. Треба да се докаже његова кривица, иако је нема, невино је оптужен. Пренела сам му да смо сви уз њега“, рекла је Сузана Трајковић.

Подели на: