Најновије вести

Паметни сатови на дар од општине

Пријем за награђене ученике такмичења ”Триолица”

 

 

Ученици основне школе ”Краљ Милутин” из Грачанице на републичком такмичењу музичке уметности  ”Триолица” у Београду освојили су три прве и једну другу награду. Поменуто такмичење одржано је по први пут, а дивне утиске са њега носе Данило Миловановић, Теодора Поповић, Милица Станојевић, Хелена Инић и Андреј Михајловић.

Њима и наставнику  Лазару Денићу је на успеху честитала председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић. Она је за све њих, заједно са директором одељења спорта Душаном Цвејићем и директорицом одељења образовања Бранкицом Нићић, организовала  пријем, и у знак захвалности за репрезентовање општине на такмичењу уручила им је захвалнице, медаље и паметне сатове.

Шубарић је том приликом казала да је читава општина поносна на успех ове деце и да је ово јасан показатељ колико има талентованих и вредних ученика. Локална самоуправа, према њеним речима,  наставиће да им помаже.

-Ово је успех и деце и наставника што показује да имамо стручан кадар који на најбољи могући начин усмерава нашу децу . Ово је велики успех за школу и за целу нашу општину.  Током пријема деца су нам отпевала део песама са наступа  и изазвали у нама предивне емоције. Поносни смо на њих и желимо им пуно успеха, рекла је  током пријема председница општине.

Награђени ученици и њихов наставник сложни су у оцени да је општина Грачаница део њиховог успеха јер им је обезбедила превоз на такмичење и смештај.

-Захваљујем се локалној самоуправи за помоћ у организовању превоза,  и Душану Цвејићу који је својим личним доприносом обезбедио смештај за све нас. Без те помоћи све ово не би било могуће. Не бисмо успели да одемо на такмичење које је, ето, резултирало овим наградама, казао је наставник музичке културе Лазар Данић, који је у име награђених ученика председници Шубарић и директору Цвејићу уручио захвалнице.

Деца су  током пријема у општини Грачаница представила део изведбе са такмичења ”Триолица”

Прво републичко такмичење под називом ”Триолица” организовано је за предмет музичка култура и ученици из Грачанице до награда су стигли након што су претходно прошли општинско и окружно такмичење. Завидан успех у Београду остварили су у конкуренцији пет стотина ученика из целе Србије.

    М.Ч.

Подели на: