Најновије вести

Панел за жалбе поништио гласање за Адриану Хоџић у српским срединама на КиМ

Кандидат за посланика бошњачке заједнице на КиМ из иницијативе “Уједињена заједница”, Адриана Хоџић успротивила се одлуци Изборног панела за жалбе да поништи гласове за бошњачке политичке субјекте у општинама Зубин Поток, Штрпце, Ранилуг, Грачаница, Партеш, Клокот и Ново Брдо, најављујући жалбе косовском Врховном суду.

 

 

Хоџић је оценила да је одлука политичка, неправедна и скандалозна, и да таква одлука никада није донета након косовских избора те да ће се жалити Врховном суду.

“Таква одлука никада није донета у историји, нигде у свету. Користићемо механизам који је пред нама, жалбу Врховном суду. Са собом ћемо имати аргументе, јер објашњења која смо добили од Изборног панела за жалбе(ИПЖ) не пију воду. Сва објашњења су неутемељена, одлука је скандалозна, политички заснована и неправедна”, рекла је Хоџић а преносе медији на албанском.

Хоџић је навела да јој је поништено 4.205 гласова и да јој је одузето место посланика.

“Ми смо поштовали све законе. Наши кандидати су сви Бошњаци. Закон не забрањује ниједном грађанину да мора да гласа за опцију према националној припадности. Како ИПЖ у општини Призрен, може да зна који глас припада албанској и бошњачкој заједници”, питала је Хоџић.

Подели на: