Најновије вести

Патријарх Порфирије: Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Патријарх српски Порфирије упутио је саучешће породицима страдале деце и радника обезбеђења у пуцњави у школи на Врачару. “Молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности”, рекао је патријарх.

 

 

У муклом болу слушам вести о катастрофи, каква се у нашем народу и нашој Отаџбини никада није догодила, а данас се десила у једној београдској основној школи. Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће”, написао је патријарх на Инстаграму.

“Молитве и љубав Васкрслог Господа и сва наша људска брига и пажња данас су са вама, драга децо наша и наставнице који сте данас у београдским болницама. Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, а поготово за промоцију насиља у јавности”, рекао је патријарх.

Ученик седмог разреда Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду пуцао је јутрос из пиштоља на обезбеђење, наставницу и ученике.

Убијено је осам ученика и радник обезбеђења, а шесторо деце и наставница школе су рањени и збринути у Ургентном центру и Клиници у Тиршовој.

Подели на: